Laks med grønnsaker, quinoa og Sriracha dressing

Denne oppskriften ble til under vårt opphold i Brisbane Australia. Vi brukte da Tasmansk laks, men den Norske er tilnærmet like god!

Ingredienser:
(For 2 personer)
2 laksefileter med skinn
1 Squas/zuccini
2 Gulrøtter
1 Liten bunt vårløk
4 Hvitløkfedd
Quinoa/ris
Creme fraiche
Sriracha
laks
Fremgangsmåte:
1. Sett i gang koking av ris/quinoa etter anvisning på pakken. Sett en stekepanne på den andre platen over middels varme, finn frem skjærebrett og kutt vårløken på tvers. Ha vårløkene i den tørre panna og svi dem lett jevnt over. Putt så til side.
2. Kutt gulrøtter og squash i fingerstørrelse terninger. Ha dem over i panna som du nå har tatt vårløken ut av og hell i litt olivenolje. Press kniven over hvitløksfeddene, ta av skallet og hiv hele i pannen. Stek i 4-5 minutter sammen med squash og gulrøttene. Putt så til side på en tallerken/bolle, dekk til med folie så det holder seg varmt.
3. Vask stekepanna og putt tilbake på plata, ha fortsatt på middels høy varme. Preparer laksen ved å skylle den litt i vann og tørk godt med tørkepapir eller håndkle. Salte fisken på begge sider og pensle med litt olivenolje. Putt fisken med skinnsiden ned og la den steke i ca. 5-8 min avhengig av størrelse. I mellomtiden ha creme fraiche over i en bolle og smak til med Sriracha til ønsket smakstyrke. Et triks for å se når laksen er perfekt er når sidene av fisken begynner å forandre farge. Snu den så i ca. 1 min, laksen er nå ferdig og kan serveres.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s