Linguine med sprøstekt chorizo og paprikasaus

Ingredienser:
400gr syltet, grillet rød paprika
1 Rød chilli
1 Pakke chorizopølse, skivet
1 hel Fransk hvitløk
Ruccolasalat
Bladpersille
Linguine
Salt & Pepper
Olivenolje

28033238_1803525213015405_27593367_o.jpg

Fremgangsmåte:

  1. Skjær toppen av hvitløken. Putt den i en folie, pass på at den ikke lekker. Hell olivenolje over toppen og pakk den godt inn. Putt den i ovnen på 180 grader i ca. 30min til de kjennes myke.
  2. I mellomtiden gjør klart pastavannet og stek de tynnskårede chorizopølsene. Pølsene stekes i en tørr panne på litt over middels varme til de begynner å smelte og får litt brunere farge. Chorizoene må så legges over på kjøkkenpapir for å bevare sprøheten. Ta stekepanna til side.
  3. Kok tagliatellen al dente etter anvisning på pakken.
  4. Ta ut hvitløken og sjekk om den er myk, den skal være myk nok til å kunne moses med fingeren (pass på veldig varmt). Press ut alle feddene ned i en foodprosessor /blender eller i en bolle man kan bruke en stavmikser, pass på å få med den gode olivenoljen som ligger igjen i folien. Hell av vannet på paprikaen og putt dem sammen med hvitløkene, ta ut frøene av chillien og legg den oppi. Miks til sausen blir glatt
  5. Hell sausen over i stekepannen med chorizofettet og kok den opp til den begynner boble. I mellomtiden pass på pastaen slik at den blir kokt ”al dente” og hell av vannet. Ta sausen av platen når den har kokt opp og hell over pastaen. Bland det hele sammen slik at all pastaen blir dekket av sausen. Ha over finhakket bladpersille og ruccola, knus chorizoen over med hendene, topp det hele med parmesan og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s